0731 347 820

Luni-Duminica: 09:00 - 20:00

Prestarea serviciilor se face în baza unor proceduri operaționale verificate de inspectorii DSP Gorj (cu minim 24 de ore înainte de prestare se va transmite o adresă prin care se va anunța data și intervalul orar în care se vor presta serviciile, adresă însoțită de procedurile operaționale și documentele aferente soluțiilor care se vor folosi). Echipamente folosite sunt specifice activităților, iar personal este calificat conform prevederilor legale în materie (curs agent dezinsecție, deratizare și dezinfecție și curs de igienă – modulul V, avize psihiatric și psihologic). De asemenea, prestarea serviciilor este supervizată de un medic veterinar.

➢ Serviciile de dezinfecție asigură distrugerea în mediul fizic a formelor vegetale ale microorganismelor în scopul prevenirii și combaterii infecțiilor și, în particular, a bolilor transmisibile.

➢ Serviciile de dezinsecţie previn şi/sau combat artropodele vectoare de germeni patogeni sau dăunătoare (insecte târâtoare – gândaci, purici, ploşniţe etc. şi insecte zburătoare – ţânţari, muşte etc.). Printre bolile transmise de insecte regăsim: malaria, febra galbenă, meningita West Nile – transmise de ţânţari, febra butonoasă, boala Lyme – transmise de căpuşe, toxinfecţii alimentare prin bacteria E colli – transmise de muşte, pesta, tifosul murin – transmise de purici etc.

➢ Serviciile de deratizare au scopul de a reduce substanţial populaţia de şoareci şi şobolani. Aceştia pot fi purtători de germeni şi vectori principali în transmiterea a numeroase boli infecto-contagioase deosebit de grave, dintre care unele transmisibile la oameni, cum sunt: tularemia, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, icterul infecțios, antraxul, rujetul, ricketsiozele, toxinfecţiile alimentare, pseudopesta aviară, pesta porcină, turbarea, teniazele etc.